လြန္ခဲ့တဲ့ႏွစ္အေတာ္ၾကာက Oxford တကၠသိုလ္ရဲ႕ ဂ်ပန္႐ိုးရာလက္ဖက္ရည္ပြဲျပင္တဲ့
သင္ခန္းစာတစ္ခုမွာကၽြန္မတို႔ရဲ႕ဆရာကလက္မႈပညာရွင္ႀကီးတစ္ဦးျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေျမခြက္ေလးေတြရဲ႕ပံုကို ေရာင္စံုဆလိုက္ထိုးၿပီး ျပသခဲ့ပါတယ္။အဲဒီေျမခြက္ေလးေတြကိုဆရာႀကီးရဲ႕ေနအိမ္မွာဓာတ္ပံု႐ိုက္ယူခဲ့တာပါ။အဲဒီေျမခြက္ေလးေတြရဲ႕ဣေျႏၵရလွတဲ့အႏုသုခုမအလွဟာ ေခတ္မီေကာ္ေဇာႀကီးရဲ႕ၿပိဳးၿပိဳးေျပာင္ေျပာင္၊ ေတာက္ေတာက္လြင္လြင္ပံုၾကမ္းႀကီးနဲ႔မဆီမဆိုင္ေအာင္ ျခားနားေနပါတယ္။ ေကာ္ေဇာကေတာ့ဆရာႀကီး ေန႔စဥ္နဲ႔အမွ် ေျခဖ၀ါးခ်႐ံုတင္မကသိလ်က္နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္၊မသိဘဲျဖစ္ျဖစ္မ်က္စိအရသာခံတဲ့ေကာ္ေဇာႀကီးေပါ့။ဂ်ပန္မွာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာေနခဲ့ၿပီးဂ်ပန္႐ိုးရာလက္ဖက္ရည္တည္ခင္းျခင္းကို ေလ့လာသင္ယူ ခဲ့တဲ့အတြက္ ယခုအခါတစ္ဖက္ကမ္းခပ္ေအာင္ကၽြမ္းက်င္တဲ့အဆင့္ကိုေရာက္ေနၿပီျဖစ္တဲ့အေမရိကန္လူမ်ဳိးကၽြန္မတို႔ရဲ႕ဆရာဟာကၽြန္မတို႔တစ္ေတြ
ေၾကာင္တက္တက္ျဖစ္ေနတဲ့ အမူအရာကို ၾကည့္ၿပီး ရယ္ပါတယ္။ သူက တခ်ဳိ႕လူေတြဟာ
ဘယ္အရာဟာ လွတယ္ဆိုတာကိုပဲ သိၾကတယ္၊ ဘယ္အရာဟာ အက်ည္းတန္တယ္ဆိုတာကို
မသိၾကဘူးလို႔ မွတ္ခ်က္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ကၽြန္မတို႔ဆရာက သုခုမပညာနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့အေၾကာင္းေတြကို အဓိကေျပာျပပါတယ္။ သူက အေရာင္အေသြးစံုလင္စြာေရာယွက္ၿပီး
ဒီဇိုင္းဆြဲထားတဲ့ ပိုးသားဘ႐ိုကိတ္နဲ႔ ႐ိုး႐ိုးရွင္းရွင္း အကြက္အစင္း
(သို႔မဟုတ္) ႐ိုး႐ိုးေျပေျပ အမွတ္အသား ႐ိုက္ႏွိပ္ထားတဲ့
ခပ္႐ိုး႐ိုးခပ္ရင့္ရင့္အထည္ေတြရဲ႕ယဥ္တဲ့က်က္သေရတို႔ ျခားနားပံုကို ယွဥ္ၿပီးျပပါတယ္။
နီယြန္မီးမ်ားနဲ႔ ေတာက္ေျပာင္လင္းထိန္ေနတဲ့ၿမိဳ႕ႀကီးေတြနဲ႔၊ ေရညႇိဖံုးတဲ့ ေက်ာက္တံုးေက်ာက္ခဲနဲ႔ထင္း႐ွဴးပင္အိုႀကီးေတြျပည့္ေနၿပီး
ေအးျမလွတဲ့ ပန္းၿခံဥယ်ာဥ္ေတြကိုလည္း ႏႈိင္းယွဥ္ၿပီးေျပာျပပါတယ္။
ဂ်ပန္႐ိုးရာ လက္ဖက္ရည္ တည္ခင္းတဲ့အခါ ဂ်ပန္ဘာသာနဲ႔ wakei seijaku
လို႔ေခၚတဲ့ ကိုယ့္ရဲ႕စိတ္ကို တည္ၿငိမ္ေအးခ်မ္းေအာင္ထားဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
စိတ္ေရာကိုယ္ပါ ၾကည္လင္သန္႔စင္လွပဖို႔အတြက္ အက်ည္းတန္အ႐ုပ္ဆိုး တာေတြ၊
လိုက္ဖက္မညီတာေတြကို အရင္ဆံုးဖယ္ရွားပစ္ဖို႔လိုျခင္းကို ဒီလက္ဖက္ရည္တည္ခင္းတဲ့ပြဲက သ႐ုပ္ေဆာင္ခဲ့ပါတယ္။
ကၽြန္မတို႔ဆရာသင္လို႔သိရတဲ့ သုခုမပညာရဲ႕အေျခခံသေဘာက
တကယ္ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ ရသခံစားတတ္ခ်င္တဲ့သူဟာ ဘယ္ဟာကလွပတယ္၊
ဘယ္ဟာကအက်ည္းတန္တယ္ဆိုတာကို ခြဲျခားသိျမင္ႏိုင္ဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။အဲဒီသေဘာဟာက်ယ္ေျပာလွတဲ့လူ႔ဘ၀အေတြ႕အႀကံဳႀကီးတစ္ခုလံုးမွာ သံုးလို႔ရပါတယ္။ ဘယ္ဟာကို ျငင္းပယ္သင့္တယ္၊ဘယ္ဟာကိုလက္ခံသင့္တယ္ဆိုတာကို နားလည္တတ္ဖို႔ဟာလည္း အေရးႀကီးပါတယ္။
No comments:
Post a Comment